top of page

Manuel Terapi

Hvad kan jeg som manuel terapeut? 


For at kunne kalde sig manuel terapeut skal man være uddannet massør, idrætsskadeterapeut og columnaterapeut.

Som idrætsskadeterapeut og columnaterapeut kan jeg hjælpe dig hvis du får en skade eller et problem i bevægeapparatet.

Jeg kan undersøge skaden og finde ud af, om det er noget jeg kan hjælpe dig med, eller om skaden er mere alvorlig og bør undersøges yderligere af en læge.

Jeg vil lave de nødvendige test og finde omfanget af skaden, så diagnosen findes.

Ud fra diagnosen vil jeg lægge en behandlingsplan og derefter behandle med forskellige teknikker også kaldet Manuel Terapi.

Det kan f.eks. være mobilisering, Muskel Energi Teknik (MET), artikulering, manipulation (HVLAT), ultralyd, akupunktur og massage.

Hvis der findes en fejlstilling/dysfunktion af et eller flere led, er det vigtigt også at få behandlet bløddelene i det omkring liggende væv. Ofte spænder musklerne op og beskytter det dysfungerende led og det giver smerter.

Led og muskler arbejder sammen, og derfor er det vigtigt at få behandlet begge dele hvis der findes en fejlstilling eller en låsning.

Hvis kun leddet rettes og musklerne ikke løsnes, vil de kunne trække leddet dysfungerende igen, og hvis kun musklerne løsnes og leddet ikke rettes vil de hurtigt spænde op igen, fordi leddet ikke fungerer optimalt.

Findes der er en skade i vævet eller bløddele kan jeg give ultralyd der vil fremme helingsprocessen samt nedsætte smerterne.

Jeg benytter også kinesiologitape i mine behandlinger til eks. at afslappe vævet, stabilisere det korrigerede led eller holdningen.


Så hvis du har problemer med en skade eller bevægeapparatet, så book en tid til manuel terapi her på siden, 

eller skriv til mig på mobil 5192 4233 eller mail hellesklinik@gmail.com.

Det er vigtigt for mig altid at hjælpe dig på bedste vis.

bottom of page